Sami

Sami, Senior Software Developer

Sanotaan, että kaikki tiet vievät Roomaan, mutta myös ohjelmistokehityksen pariin voi päätyä monenmoisten tiehaarojen kautta. Tässä on minun tarinani.

Aloitin työurani talomaalarina, josta siirryin sujuvasti kännykänkuorten maalaajaksi. Kännyköiden maalaamisesta päädyin kokoamaan kännyköitä erääseen suomalaiseen matkapuhelinjättiin. Tehtaan sisällä oli jos jonkinlaista tehtävää ja tietotekniikan mahdollisuuksiin heräsin saadessani tehtäväkseni muodostaa raportteja tuotantokoneiden automaattisesti tuottamista raporteista. Havaitsin makrot oivaksi avuksi kyseisessä tehtävässä – ja siitä se ajatus sitten lähti. Ja sillä tiellä ollaan edelleen.

Kun nyt jo entinen matkapuhelinjätti pakkasi kimpsunsa ja kampsunsa, tuli eteeni valinta, mitä nyt? Makrojen kätevyyden havaittuani olin laajentanut ohjelmistorepertuaariani www-sivuihin ja mobiiliohjelmistoihin, tehden kaverini bändin nettisivut ja omaksi iloksi talouden seurantaohjelmiston kännykkään. Katsoin tietotekniikkaa uusin silmin, näin sen nyt mahdollistajana enkä enää monimutkaisten valikkojen kokoelmana.

Päätin siis heittää arvan ja lähteä opiskelemaan vielä aikuisiällä. Opiskelupaikka irtosi harrastuneisuuden näytöillä ja maisterivaiheen alkaessa satuin silmäilemään työpaikkailmoituksia. Aition ilmoitus osui silmiini, siinä listattiin juuri niitä teknologioita, joita olin omaksi huvikseni oppinut. Niinpä heitin toisen arvan ja hain Aitiolle.

Koska luet tätä Aition sivuilta, ei liene salaisuus, että minun ja Aition tiet kävivät yhteen. Harrastuksesta tuli ammatti. Heti ensimmäisestä työpäivästä tuli selväksi Aition hyvä yhteishenki. Minut opastettiin ammattimaisen ohjelmistokehityksen tapoihin ja menetelmiin, eikä tyhmiä kysymyksiä ollut, eikä niitä ole vieläkään. Aitiolaisia yhdistää kiinnostus uusiin teknologioihin ja syvempi tutustuminen jo käytössä oleviin, sekä halu jakaa osaamistaan muillekin. Meillä onkin usein teknologiabriiffauksia ja olen itsekin pitänyt muutaman. Aitio tukee uuden oppimista koulutuseduilla ja tiimissä saamme itse valita työkalumme ja teknologiamme.

Ehkä parasta työpäivissäni kuitenkin on asiakkaan kertoessa, miten kehittämämme järjestelmä on mukava käyttää ja helpottaa heidän työtään. Silloin muistan nuo ensimmäiset tekemäni makrot – miten ne mahdollistivat ennen käsin tehtävän, yksitoikkoisen työn automatisoinnin. Sehän on tavoitteemmekin, antaa tietotekniikan mahdollistaa, avata uusia väyliä ja vapauttaa asiakkaamme tekemään oman alansa parasta työtä, tietotekniikasta murehtimatta.

Eikö avoimissa paikoissa ollut sopivaa?

Mikäli uudet ohjelmistosuunnittelijan tehtävät ovat kiikarissa, niin olen kiinnostunut kuulemaan toiveistasi ja kerron myös mielelläni lisää meidän tekemisistä. Nakkaa siis vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen rekry@aitiofinland.com niin ollaan yhteyksissä.

Ylös